Loop geen risico

met BeeSafe® producten van PLHW

Beesafe®


Aanpassingen aan veiligheidsschoenen. Wat mag wel en wat mag niet?

Waarmee moet u allemaal rekening houden? Welke schoenen zou u adviseren?

Hoe moet de steunzool vervaardigd worden en met welke materialen?

Allemaal vragen die het maken van de juiste steunzool niet altijd even gemakkelijk maken.

Gelukkig kan PLHW BeeSafe® voor u uitkomst bieden.

PLHW heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het vervaardigen van steunzolen voor veiligheidsschoenen. Met PLHW BeeSafe® hebben wij onze kennis in een online systeem gebundeld waarmee wij behandelaar en producent ontzorgen.

In overleg met een aantal merken hebben wij merk specifieke werkprotocollen ontwikkeld en lijsten samengesteld van geschikte schoenen voor interne aanpassingen met steunzolen. In de modellijsten vindt u de schoenmodellen waarvoor u zelf steunzolen mag vervaardigen met de voorgeschreven materialen. In de werkprotocollen staat beschreven hoe u dit moet doen.

De werkprotocollen en gebruikte materialen zijn zoveel mogelijk in één lijn gebracht met elkaar waar alleen de merk specifieke bekledingen verschillen. Alle modellen hebben wij verwerkt in een gratis software applicatie voor het registreren van uw product. Na een succesvolle registratie ontvangt u alle relevante documenten als PDF bij uw technisch dossier.

PLHW tracht het Beesafe® concept zo open mogelijk voor u te introduceren. Uitbesteden of zelf produceren? Hierin heeft u als specialist de volledige vrijheid.

BeeSafe® is een open systeem waar u als specialist beslist:

  • U produceert alles zelf met de materialen van BeeSafe®.
  • PLHW produceert de zolen, u registreert de zolen zelf.
  • U laat uw zolen produceren bij PLHW.

Met het BeeSafe® concept heeft u alle vrijheid te werken zoals u wilt volgens de protocollen van het systeem. U bent niet verplicht de productie bij PLHW onder te brengen, U kunt gewoon zelf produceren en of uw productie bij uw eigen vertrouwde partner laten maken. Zolang u de protocollen volgt dan blijft u binnen de voorgeschreven eisen normen en verordeningen.

Met het BeeSafe® concept kunt u uw werk in de volle breedte blijven uitoefenen zoals u dat gewend bent, met alleen een kleine aanpassing in de materialen. Of u uw zolen nu handmatig vervaardigd of gewend bent om te frezen met BeeSafe® proberen wij een zo breed mogelijk scala aan mogelijkheden aan te bieden tegen een scherpe prijs.

Freesblokken

Onze Xstatics freesblokken zijn van een hoogwaardig ESD eva welke geleverd wordt met een QR code voor registratie binnen het systeem. De freesblokken zijn in een aantal standaard afmetingen en vormen verkrijgbaar.

Heeft u speciale wensen op het gebied van onze freesblokken laat het ons dan weten en stuurt u een email naar info@plhw.nl met als onderwerp ESD freesblokken en wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

BeeSafe® vacuüm steunzolen

De vacuüm steunzolen van BeeSafe® zijn gemaakt van een hoogwaardig ESD eva uit onze Xstatics product groep. De vacuum insoles worden geleverd als set excl. de merk specifieke afdeklaag en of polster elementen.

Op de vacuüm steunzolen staat een QR code voor een succesvolle registratie in ons software systeem. De polster elementen kunt u los bij bestellen evenals de gewenste afdeklagen om uw product compleet te maken. Alle bestellingen kunnen per stuk of in bulk voor u gemaakt worden.

De vacuüm steunzolen zijn verkrijgbaar in diverse shore waarden, diktes en vormen (2) en worden op bestelling speciaal voor u vervaardigd. Houdt u er rekening mee dat er op dit product een kleine levertijd zit alvorens deze naar u verzonden zal worden.

  • Toplaag 3mm Xstatics ESD EVA 30-40 of 50 shore
  • Basislaag 8mm Xstatics ESD EVA 30-40 of 50 shore

Verwerking

Ruw beide ESD EVA lagen op en verlijm deze op elkaar met Reniol AL ESD lijm. Verwarm de delen vervolgens op ongeveer 90 graden in de oven en wacht totdat deze zacht genoeg is geworden. Plaats de zacht geworden vacuüm insole vervolgens over uw mal in uw vacuum pers en pers de zolen over uw mal heen. Let op het persen van de Xstatics ESD EVA kan zorgen voor een up and downmarge in Shore waarde van ongeveer 5 shore.

Plaats indien gewenst nog extra zachte polster elementen uit de Xstatics product groep en bekleed de zolen met de merk specifieke afdek laag.

BeeSafe® prefab steunzolen

In de webshop zijn diverse prefab insoles verkrijgbaar. Wij hebben hierin een kleine greep uit onze collectie genomen van de meest bestelde prefab inlegzolen. De BeeSafe® prefab insoles worden allemaal gefreesd uit een hoogwaardige ESD EVA uit onze Xstatics product groep. Alle prefab inleg zolen zijn voorzien van een QR code voor een succesvolle registratie in ons software systeem.

Zit uw vorm prefab inleg zool er niet tussen of heeft u specifieke wensen? Laat het ons weten door een email te sturen naar info@plhw.nl met als onderwerp prefab inleg zolen en wij proberen u zo snel mogelijk te antwoorden.

PLHW is gespecialiseerd in het proces “van visualisatie tot realisatie” van uw eigen product en of concept. Wij hebben al meerdere bedrijven geholpen met het digitaliseren van hun eigen inlegzolen programma en volledige standaard zolen concepten. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat het ons weten, samen brengen wij uw wens tot leven.